24 sep Pop Up Cinema op Dear Future-festival

Komt dat zien! Dear Future, organiseert in samenwerking met Pop Up Cinema twee filmavonden tijdens de Dear Future-week.

Op zondag 24 september en op woensdag 27 september vertonen we twee films, passend bij de thema’s van Dear Future. Na afloop is er alle ruimte om samen met andere aanwezigen over het filmthema na te praten onder leiding van Tim van der Avoird, filmkenner en gespreksleider (zondag) en Meike van Zandvoort, programmamaker van Pop Up Cinema (woensdag). Hoe denk jij over het thema van de film? Wat betekent dit voor onze toekomst?  Laat je inspireren!

Meld je aan via de knoppen op deze pagina. Voor €5,- krijg je toegang tot de film plus een consumptie. Betalen kan voorafgaand aan de film, vanaf 20:00 uur is de kassa bij Club Smederij open.

Zondag 24 september: BUGS – Andreas Johnsen

Leidt het eten van insecten tot een betere wereld?

aanmelden facebook

Aanvang: 20:30 uur

Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten. De VN ziet het consumeren van insecten als oplossing voor wereldvoedselproblematiek. Chefs prijzen de beestjes om hun smaak en wetenschappers om hun voedingswaarde. Toch wil de Westerse consument er nog niet aan wennen.

Het team van het Deense Nordic Food Lab (bekend van restaurant het wereld beroemde restaurant NOMA) probeert hier verandering in de brengen. Zij reizen de wereld over, op zoek naar de lekkerste insecten en vinden de verheerlijkte termietenkoningin en zoete honingmieren in Kenia, wormentaco’s in Mexico en horzels in Japan. Maar kunnen deze delicatessen ook voor een groter publiek geproduceerd worden? En leidt het eten van insecten uiteindelijk wel tot een betere wereld?

Nordic Food Lab

In 2008 ontstond het Nordic Food Lab, geboren uit de door René Redzepi en Claus Meyer opgerichte beweging ‘New Nordic Cuisine’ en het Deense toprestaurant NOMA. Nordic Food Lab is interdisciplinair onderzoeksinstituut voor voedsel en wetenschap. Het onderzoek naar insecten als voedsel vormt een onderdeel van het lab, dat als hoger doel heeft ‘niet alleen eten voor iedereen, maar goed eten voor iedereen’ te bewerkstelligen.

Met nagesprek onder leiding van Tim van der Avoird.

Woensdag 27 september: The Visit: An Alien Encounter – Michael Madsen

What if…..we bezoek krijgen van buitenaards leven?

aanmelden facebook

Aanvang: 20:30 uur

A Visit: An Alien Encounter is een documentaire over onze eerste ontmoeting met buitenaards leven. Het lijkt een verzinsel uit een science fiction-film, maar het is realiteit. De VN, NASA en het International Space University (ISU) hebben scenario’s klaarliggen waarin precies beschreven staat hoe te handelen bij ons allereerste contact met buitenaards leven.

De vraag is niet of, maar wanneer het gaat gebeuren. The Visit, an Alien Encounter laat zien wat er komt kijken bij die ontmoeting: wie geven we het woord, hoe wordt het publiek ingelicht, wat vragen we ze en hoe gevaarlijk is het eigenlijk? Herdenk alles.

Met nagesprek onder leiding van Meike van Zandvoort.

Meer Pop Up Cinema nieuwtjes ontvangen
in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws!

Hoera, je bent ingeschreven!

Oeps, iets ging er fout. Probeer het opnieuw.