09 sep Buurtbios Breukelentuin

Deze zomer gaat de Solar Cinema, mobiele bioscoop op zonne-energie-energie, weer op tour langs de Tilburgse wijken. Lokale pleintjes en parken worden tijdelijk omgetoverd tot tijdelijke openlucht bioscopen. Alle wijk filmvoorstellingen worden georganiseerd door actieve buurtbewoners. Neem je klapstoeltje of dekentje mee en kom genieten van heerlijke films.

Info

Wanneer: Zaterdag 9 september
Waar: Breukelentuin
Aanvang:
Kinderfilm programma: 20:30 uur
Hoofdfilm: 21:30 uur
Prijs: gratis

Facebook

pop up cinema march of the penguins 2 breukelentuinMarch of the Penguins 2

Hoofdfilm: March of the Pengiuns 2

Luc Jacquet-  82 min AL

Twaalf jaar na het eerste deel heeft Disney opnieuw een documentaire gemaakt over de bijzondere en mooie pinguïns: vogels die zelf eigenlijk denken dat ze vissen zijn.

Elk jaar gaan de pinguïns twintig dagen en nachten op pad om het maatje te vinden waar ze kinderen mee krijgen. Ze komen op plekken die zo koud en zo extreem zijn, dat andere levende wezens het er niet zouden overleven. In dit tweede deel van March of the Penguins volgen we een jonge pinguïn die voor het eerst zo’n reis gaat maken. Een reis met een nog onbekende bestemming. We maken kennis met zijn angsten, twijfels en de uitdagingen waar het dier tijdens de reis mee te maken krijgt. En met zijn sterke instinct, dat hem in staat stelt te overleven.

Deze Disney-documentaire is geregisseerd door Luc Jacquet. Hij regisseerde ook het eerste deel van March of the Penguins (2005). Met deze film won hij in 2006 de Oscar voor Beste Documentaire. Hiernaast is Jacquet bekend van La glace et le ciel (2015), een documentaire over global warming.

Kinder kortfilmprogramma

Kop Op – 21 min

Een absurd verhaal over drie vrienden die per ongeluk van hoofd wisselen en daardoor elkaars leven moeten overnemen. Hierdoor belanden de vrienden in komische en ook leerzame situaties
Lukt het hen om niet ontmaskerd te worden? En krijgen ze ooit weer hun eigen hoofd terug?

pop up cinema ballone di cannone breukelentuinBallone di Cannone

Ballone di Cannone – 9 min

Komische animatie over de eerzuchtige Eduardo die avond aan avond halsbrekende trapezecapriolen uithaalt, daarbij geassisteerd door de nerveuze Loet. Wanneer de rijke burgemeester de voorstelling bezoekt, verhoogt Eduardo de moeilijkheidsgraad van de Salto Mortale tot duizelingwekkende proporties. Maar maakt hij wel de gewenste indruk op de zaal als hij de onmogelijke act laat uitvoeren door een assistent met hoogtevrees?

Skate Keet – 15 min

Het verhaal van Keet, een tienjarig meisje dat met haar talent opvalt in een door jongens gedomineerde skatewereld. Dit leidt naast bewondering ook tot onbegrip. Op haar skateboard baant Keet zich een weg door de meningen van anderen over hoe een meisje zou moeten zijn.

Meer Pop Up Cinema nieuwtjes ontvangen
in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws!

Hoera, je bent ingeschreven!

Oeps, iets ging er fout. Probeer het opnieuw.