19 aug Bunker Cinema#2 Den Haag

Pop Up Cinema brengt ongeziene films naar bijzondere plekken. Op 19 augustus wordt de Bunker v192 op een van de mooiste plekjes van Den Haag bij  Waterkant Roeibotenverhuur en Theeschenkerij even omgetoverd tot mini-bioscoop.

In het filmprogramma komen artistieke korte films, zowel documentaire, animatie, fictie en experimentele films aan bod. Een avond vol korte filmische verhalen. Een aantal makers is aanwezig tijdens de filmavonden om te vertellen over hun werk. Na de filmavond is het programma daarna doorlopend te zien iedere dag van 12.00 – 20.00 tm 27 augustus.

Zeezucht – Marlies van der Wel – 12 min
Jonas droomt van een leven in de zee. Maar dat kan niet. Of wel?

Parade – 4.30 min
In de film PARADE gaan zes fanfare fluitspelers op verkenningstocht door het landschap van het uniform. Een tocht die niet verloopt zonder kleerscheuren.

Droefgeest – Angelo Raaijmakers – 12 min.
Geleid door mindfulness-meditatie, blikt een ruimtevaarder
terug op een pijnlijk moment uit zijn jeugd: toen het beeld van zijn vader veranderde door diens depressie. De krachtige gorilla voor wie hij zijn vader ooit aanzag, ging verloren door de komst van de Droefgeest.

Wind – Robert Löbel – 3.50 min
Op een winderige dag…..

Butterlamp – Hu Wei – 15 min
Een jonge fotograaf en zijn assistent bezoeken Tibetaanse nomaden. Met verschillende, exotische beelden op de achtergrond verschijnen de families voor zijn camera

What Else? – Jelle van Meerendonk – 6.02 min
Als je iets doet wat je leuk vindt, vergeet je soms zomaar dat het een routine is geworden.

I am under construction – Enya Larmit -5 min
Een korte experimentele reis door de constructie en destructie van het schoonheidsritueel in een vervreemde vrouwelijke fantasiewereld.

Edmond –Nina Gantz – 10 min
Edmond voelt zo veel liefde voor de mensen die hij liefheeft, dat hij ze wil opeten.

Kom op tijd, ruimte is beperkt in de Bunker Cinema.

toegang is gratis Facebook

Info

Wanneer: zaterdag 19 augustus
Waar: Waterkant Roeiboten verhuur en Theeschenkerij, Bunker v192, Westbroekpark Den Haag
Aanvang: 20:00 uur
Ticketprijs
: gratis

Bunker v192

Bunker v192 is gebouwd in 1943 als onderdeel van de Atlantikwall, een verdedigingslinie van de Duitsers. In Den Haag werd het marinehoofdkwartier van de Führer des Schnellboten gevestigd, dat bestond uit verschillende onderdelen. De bunker van het type V192 was de machinebunker, die bestaat uit verschillende vertrekken waarvan niet bekend is waar ze voor werden gebruikt. Het is een zeer zeldzaam gebouwd type bunker, in Nederland is er slechts één gebouwd.

Bunker V192 is gelegen in het Westbroekpark te Den Haag. De Bunker staat op het terrein van Waterkant, Roeibootverhuur/Theeschenkerij en wordt sinds 2002 tijdens de zomer gebruikt als expositieruimte. Al veel kunstenaars zijn uitgenodigd om een tentoonstelling te maken. Er zijn voornamelijk audiovisueel werk en installaties gepresenteerd. Zie het archief voor een overzicht van afgelopen tentoonstellingen.

Meer Pop Up Cinema nieuwtjes ontvangen
in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws!

Hoera, je bent ingeschreven!

Oeps, iets ging er fout. Probeer het opnieuw.

Tags:
, ,