16 jun Bunker Cinema

Pop Up Cinema brengt ongeziene films naar bijzondere plekken. Op 16 juni wordt de Bunker v192 op een van de mooiste plekjes van Den Haag bij  Waterkant Roeibotenverhuur en Theeschenkerij even omgetoverd tot mini-bioscoop.

In het filmprogramma komen artistieke korte films, zowel documentaire, animatie, fictie en experimentele films aan bod. Het programma is geïnspireerd door de Bunker en de Bunker exposities. Een aantal makers is aanwezig tijdens de filmavonden om te vertellen over hun werk. Na de filmavond is het programma t/m 25 juni doorlopend te zien iedere dag van 12.00 – 20.00.

Kom op tijd, ruimte is beperkt in de Bunker Cinema.

toegang is gratis Facebook

Info

Wanneer: vrijdag 16 juni
Waar: Waterkant Roeiboten verhuur en Theeschenkerij, Bunker v192, Westbroekpark Den Haag
Aanvang: 20:00 uur
Ticketprijs
: gratis

Bunker v192

Bunker v192 is gebouwd in 1943 als onderdeel van de Atlantikwall, een verdedigingslinie van de Duitsers. In Den Haag werd het marinehoofdkwartier van de Führer des Schnellboten gevestigd, dat bestond uit verschillende onderdelen. De bunker van het type V192 was de machinebunker, die bestaat uit verschillende vertrekken waarvan niet bekend is waar ze voor werden gebruikt. Het is een zeer zeldzaam gebouwd type bunker, in Nederland is er slechts één gebouwd.

Bunker V192 is gelegen in het Westbroekpark te Den Haag. De Bunker staat op het terrein van Waterkant, Roeibootverhuur/Theeschenkerij en wordt sinds 2002 tijdens de zomer gebruikt als expositieruimte. Al veel kunstenaars zijn uitgenodigd om een tentoonstelling te maken. Er zijn voornamelijk audiovisueel werk en installaties gepresenteerd. Zie het archief voor een overzicht van afgelopen tentoonstellingen.

Meer Pop Up Cinema nieuwtjes ontvangen
in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws!

Tags:
, ,