19 mei Docwerk Talent Talks

Pop Up Cinema biedt platform aan filmtalent. Voor deze editie van de Talent Talks werken we samen met DOCWERK,  een werkervaringsplek voor afgestudeerde film- en mediamakers.

Pop Up Cinema presenteert een programma met inspirerende fragementen en hersenspinsels van documentairemakers! Met de unieke meester-leerling opzet van Docwerk krijgen deelnemers routine in het maken van documentaires. Twee Docwerkers geven tijdens de Talent Talks een kijkje in de keuken van hun ontwikkelproces.

tickets bestellen Facebook

Info

Wanneer: Vrijdag 19 mei
Waar: De NWE Vorst – Willem II Straat 49 Tilburg
Aanvang: 20:00 uur (netwerkborrel va. 19.00)
Prijs r
egulier: €7
Prijs vroege vogels: €4 (let op: actie loopt tot 1 mei)

pop-up-cinema-nwe-vorst-talent-talks-docwerk-logo

Talenten

De Talenten die bij ons aanschuiven op 19 mei zijn:

Esra Piké

Esra Piké studeerde in 2012 af aan de AKV St. Joost in Breda met haar documentaire Eigen Baas, die werd geselecteerd voor de studentencompetities van Nederlands Filmfestival en IDFA. Vervolgens heeft ze het Teledoc Campus traject gedaan en maakte ze de korte documentaire U Hebt Een Probleem die tijdens het Nederlands filmfestival in 2015 in première ging. Voor Docwerk maakte ze items over Siciliaanse beeldende kunstenaar Adriano La Licata en levenskunstenaar Anne van der Sligte. Op dit moment ontwikkeld ze in samenwerking met IJswater Films en IKON haar eerste lange film over Turkije.

Bruno Bolsius

Bruno zit in  het laatste jaar Audiovisuele Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Op de academie maakte hij zijn eerste documentaire, die over zijn vader ging: ‘Fortunate son’. Het thema van de documentaire is het omgaan met ouderschap. Dit project was voor Bruno een aanzet om verder te gaan in het documentaire maken.

Binnen Docwerk maakte hij een item over de Bossche fotograaf Joep Lennarts. Joep besloot in 2011 uit het leven te stappen. In plaats van een brief liet hij een aantal foto’s achter. In deze portretfilm vertellen vrienden en familie over Joeps leven, zijn moeilijkheden en hoe Joep soms nog dagelijks in hun leven aanwezig is. Dit item laten we in zijn geheel zien.

Meer Pop Up Cinema nieuwtjes ontvangen
in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws!