13 apr Pop Up Cinema op de kaart in Tilburg

Laat ik eerst mezelf eens voorstellen. Ik ben Stefan van Luijk, zelf gekroonde cinefiel en sinds begin 2016 onderdeel van de Pop Up Cinema crew. Vorig jaar heb ik geholpen met de communicatie, productie en organisatie van de evenementen. Al snel merkte ik dat ik met mijn enthousiasme voor film ruimschoots aan mijn trekken kwam bij Pop Up Cinema.

Van Zeeland naar Tilburg

Als geboren Zeeuw ben ik in 2010 in Tilburg terecht gekomen. In de jaren dat ik hier woon ben ik echt van de stad gaan houden. Het is mij echter wel opgevallen dat er qua (kwaliteits)film nog veel te winnen valt in Tilburg.

De wijde wereld in

Vorige week ben ik (eindelijk) afgestudeerd aan de Fontys Academy for Creative Industries. Nu voel ik de behoefte om het land even te verlaten en me onder te dompelen in een andere cultuur. Daarom ga ik de komende vijf maanden Spaans leren en rondreizen in Zuid-Amerika. Na terugkomst ben ik van plan te helpen met het verder op de kaart zetten van Pop Up Cinema!

Assessment

Tijdens mijn afstudeer assessment heb ik gepitcht wat ik de komende jaren van plan ben bij Pop Up Cinema. Op de opleiding heb ik het belang van naamsbekendheid en merkimago geleerd. Deze kennis ga ik zeker inzetten!

pop-up-cinema-tilburg-stefan-luijk-graduateMet deze afbeelding bootste ik de poster van de film The Graduate (1967) met Dustin Hoffman na.
Zo creëerde ik ook tijdens mijn assessment een filmervaring.

De jonge doelgroep

In mijn onderzoek ontdekte ik dat de naam Pop Up Cinema nog veel bekender kan worden in Tilburg. Zo viel het op dat er qua online bereik in de leeftijdsgroep 18-24 jaar nog van alles te winnen valt. Maar hoe komt dat? Het zou kunnen dat deze doelgroep simpelweg niet aansluit bij de films of evenementen die wij aanbieden. Het kan ook zijn dat wij er meer aan moeten doen om deze doelgroep te bereiken.

De eerste vraag die ik dus wil beantwoorden is:

“Hebben 18 tot 24-jarige Tilburgers behoefte aan kwaliteitsfilm op bijzondere locaties?”

Daarna gaan we kijken hoe we deze doelgroep kunnen bereiken. Ik wil samenwerkingen aangaan met scholen, studieverenigingen en organisaties als Stukafest (een festival met concerten in studentenkamers). Hoe tof zou het zijn als we in allerlei studentenkamers in Tilburg prachtige films vertonen?

Tilburg cultuurstad

Het bereiken van een jongere doelgroep is natuurlijk maar een deel van het plan. Een heerlijke organisatie als Pop Up Cinema is er voor iedereen en daarom wordt het ook zaak dat iedereen in de stad ons kent! Tilburg is cultureel gigantisch aan het groeien en ik merk dat de stad steeds meer tot leven komt. Ik wil hier graag aan meewerken en dit hoop ik samen met Pop Up Cinema nog jaren te kunnen doen.

Meer Pop Up Cinema nieuwtjes ontvangen
in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws!