16 dec Brabantse Beauties – Talent Talks

Wanneer: Vrijdag 16 december
Waar: Theater de NWE Vorst | Willem II straat 49 Tilburg
Start filmprogramma: 20.00u

 

Voor deze editie van Pop Up Cinema Talent Talks nodigen we filmmakers Dwight Fagbamila, Willem Timmers en Ilja Kok uit. Zij pitchen hun plannen voor het maken van een film en binnen het Brabantse Beauties ontwikkeltraject kregen ze startfinanciering en hulp van Brabantse producenten om hun films te maken.

Dwight Fagbamila laat zijn Brabantse Beauty ‘Babatunde’ zien. Zijn film was afgelopen zomer klaar en werd onder andere vertoond op het Nederlands Film Festival. Babatunde is een korte fictie film over de drie werelden die binnen het traditionele Afrikaanse geloof een belangrijke rol spelen: de werelden van de doden, de levenden en de ongeborenen en de cyclus daarbinnen

Willem Timmers en Ilja Kok zitten nog volop in het werkproces van hun Brabantse Beauty ‘Echt Bakels!’. Zij nemen ons mee in hun werkproces en vertonen hun eerdere kortfilm  ‘Framing the Other’, welke op vele festivals in de prijzen viel. Framing the Other is een korte documentaire over toerisme en complexe relaties met inheemse bevolking. Het laat een verrassende relatie zien tussen de zuid- Ethiopische Mursi vrouwen en de Nederlandse toerist die zich opmaakt voor een bezoek aan deze inheemse stam.

meer informatieagenda bekijken