20 nov De Kleine Prins @ De NWE Vorst

06

Wanneer: Vrijdag 20 november 2015
Waar: De NWE Vorst – Willem II Straat 49 Tilburg
Entree: € 7,00
Inloop: 19.30 uur
Start filmprogramma: 20.00 uur

Een avond in het teken van makers over makers. Vers van de pers vertonen we het intieme portret over jonge kunstenaar Maurice Nuiten. Gemaakt door de even zo jonge talentvolle filmmaakster Nicky Maas. De zoektocht van Maurice naar zichzelf is ontwapenend en provocerend – telkens meet hij zich weer een nieuwe identiteit aan. De jonge fotograaf legt zijn worsteling haarfijn vast in prachtige, kwetsbare foto’s die hij maakt van zichzelf en anderen. De documentaire De Kleine Prins speelt zich af tussen de stad waar Maurice experimenteert met het leven en het brave Brabantse dorpje Fijnaart, waar hij geboren is en nog bijna wekelijks zijn ouders bezoekt. Telkens ontdekken we in deze film nieuwe, verrassende en paradoxale kanten van Maurice, zijn werk en zijn leven.

Als voorfilm vertonen we de afstudeer film Droefgeest van Angelo Raaijmakers. Hij starte een succesvolle crowdfund actie om zijn film te maken. Geleid door mindfulness-meditatie, blikt een ruimtevaarder terug op een pijnlijk moment uit zijn jeugd: toen het beeld van zijn vader veranderde door diens depressie. De krachtige gorilla voor wie hij zijn vader ooit aanzag, ging verloren door de komst van de Droefgeest.

meer informatieagenda bekijkentrailer bekijken