26 feb Docu vrijdag Een Zweem van Wreedheid

websiteheaderJANBanning

Wanneer: Vrijdag 26 februari
Waar: De NWE Vorst – Willem II Straat 49 Tilburg
Entree: € 7,00
Inloop: 19.30 uur
Start filmprogramma: 20.00 uur

Houd je van documentaires? Dan zit je bij Pop Up Cinema @ De NWE Vorst goed! Iedere derde vrijdag van de maand verrassen wij je met een filmervaring die je niet wilt missen.

EEN ZWEEM VAN WREEDHEID – Over fotograaf Jan Banning – FRANK VAN OSCH
Pop Up Cinema vertoont op vrijdag 26 februari de documentaire Een Zweem van Wreedheid. De film is een portret van de wereldberoemde fotograaf en world press photo winnaar Jan Banning. Vrijwel elke foto die hij maakt wordt gelauwerd door pers en publiek. Het maken van die foto vergt echter veel doorzettingsvermogen en geloof in eigen kunnen: “Ik loop altijd te stressen als ik zoiets doe. Het is eigenlijk een soort hel…” zegt Banning over zijn vak.

Na de film is er een Q&A. Zowel regisseur Frank van Osch als hoofdpersoon Jan Banning zullen aanwezig zijn bij de vertoning. En uiteraard heeft Pop Up Cinema een passende kortfilm uitgekozen om de avond mee te beginnen!

meer informatieagenda bekijken